Autodesk este o companie producătoare de software, cunoscută cel mai mult pentru celebrul AutoCAD; are în portofoliu mai mult de 150 de programe specializate pentru efecte vizuale, BIM (Building Information Modeling), simulări, imprimare 3D și altele. Compania este, de asemenea, activă în rândul comunității open source, datorită proiectului său Dynamo (proiect open source de programare grafică pentru design) și imprimanta Ember 3D.
Autodesk s-a alăturat recent Fundației Linux (The Linux Foundation) ca membru corporate, împreună cu Concurrent Computer Corporation și DataKinetics.
Guy Martin, responsabilul cu strategia open source la Autodesk, a declarat că, prin folosirea Linux în infrastructura lor Cloud și a proiectelor open source, compania sa a identificat noi modalități de atragere a unei alte categorii de clienți. Proiectele companiei pot fi găsite accesând http://autodesk.github.io.
Guy Martin este conștient că Linux și open source a atins cam tot ceea ce înseamnă tehnologie. Privind în viitor, el vede împletirea open source cu imprimarea 3D a țesuturilor umane, nemaivorbind de crearea de proteze pentru pacienți.
Iar motivul pentru care compania sa s-a alăturat comunității Linux și open source poate fi găsit în cuvintele lui Kenneth Blanchard (alte citate interesante din Blanchard aici):
None of us is as smart as all of us. (Niciunul dintre noi nu este atât de inteligent ca noi toți).
Altfel spus, Autodesk crede în dezvoltarea ulterioră a companiei mulțumită comunității open source.
Sursa articolului: linux.com
Probabil, într-un viitor foarte apropiat, Autodesk va porta AutoCAD-ul pentru Linux (dacă deja nu a făcut-o), fiind înlăturată bariera care ține departe de Linux mulți ingineri proiectanți.
Îmi place când văd companii și oameni de succes, renumiți în întreaga lume, că adoptă open source și Linux; în același timp, mi-e ciudă că România este foarte departe de o astfel de atitudine. România nu va trece la open source atât timp cât se vor încasa comisioane grase de la Microsoft și producătorii de hardware pentru achiziționarea de software și unități de calcul prin intermediul unor licitații trucate, spoite, de ochii lumii, în ceva pseudolegal. Din păcate, căci se cheltuie aiurea niște bani care ar putea fi folosiți mai bine în alte părți.
icealinutza a zis
Am rămas dezamăgit când, cu câteva luni în urmă, pe anumite site-uri de specialitate am citit că mai puți de 2% din utilizatorii din întreaga lume folosesc SO LINUX!!! 🙁 Dacă undeva îi înțeleg pe gameri nu am nicio înțelegere pentru instituțiile de stat!!!
Subscriu în totalitate celor de mai jos, citat:
"...în același timp, mi-e ciudă că România este foarte departe de o astfel de atitudine. România nu va trece la open source atât timp cât se vor încasa comisioane grase de la Microsoft și producătorii de hardware pentru achiziționarea de software și unități de calcul prin intermediul unor licitații trucate, spoite, de ochii lumii, în ceva pseudolegal. Din păcate, căci se cheltuie aiurea niște bani care ar putea folosiți mai bine în alte părți."
Ce-i cel mai rău în toată această "poveste", este promovarea în școli a SO Windoze! Am văzut chiar un reportaj în care calculatoare achiziționate într-o școală (liceu?) nu erau folosite pentru că nu achiziționaseră și licența pentru SO Windoze! Calculatoare noi, sală de informatică nouă și toate nefolosite!!! Mi-a venit să sparg televizorul dar apoi m-am gândit că poate la bază era o "codiță" de contract care prevedea instalarea "obligatorie" a acestui SO, Windoze. Dar, poate, un jurist mai deștept putea să "ocolească legal" această impunere și să meargă pe dual boot.
Atât timp cât troglodiți noștri de politicieni nu vor promova în școli SO Linux vom avea mereu încă "o frână" în dezvoltarea accelerată a României!
icealinutza a zis
...scuze, din viteză am tastat eronat: "puți" în loc de "puțin" - "...am citit că mai puțin de 2% din utilizatorii din întreaga lume..."
Bobses a zis
Ai dreptate: lipsa SO free și a software-ului open source reprezintă o mare frână în dezvoltarea României.
Iar dual boot-ul în școli cred că depinde strict de profesorii de infornatică, care (mulți dintre ei) sunt contra schimbărilor...